O le Tala'aga o uila eletise

1.1950s, 1960s, 1980s: Lupe lele Saina

I le talafaasolopito o uila, o se node manaia o le mea fou o le lupe lele.E ui lava e foliga tutusa ma uila uila i fafo i lena taimi, ae sa leʻi mafaufauina le lauiloa i Saina ma na o le pau lea o auala o felauaiga na faamaonia e tagata lautele i lena taimi.

O uila, masini suʻisuʻi, ma uati, o faailoga ia o le manuia o Saina i lenā taimi.Afai na e mauaina mea uma e tolu, o lona uiga o oe o se tagata mauoa ma le tofo.Faatasi ai ma le faaopoopoga o le tamaoaiga fuafuaina i lena taimi, sa le mafai ona maua nei.faigofie.I le vaitau o le 1960 ma le 1970, o le logo lupe lele na avea ma uila sili ona lauiloa i luga o le paneta.I le 1986, e silia ma le 3 miliona uila na faʻatau atu.

2. 1950s, 1960s, 1970s: North American cruisers and race cars

O sitaili uila ma taʻaloga taʻavale e sili ona lauiloa i Amerika i Matu.O uila vilivae e ta'uta'ua i tagata ti'eti'e uila, o le lago mate fa'ama'i, e iai taofi fa'a-pedal, na'o le tasi le fua, ma pa'u pneumatic, e lauiloa mo le umi ma le mafanafana ma le malosi.

新闻8

3. Le mea fou o le BMX i le 1970s

Mo se taimi umi, na foliga tutusa uila, seia oʻo ina fausia le BMX i Kalefonia i le 1970s.O nei uili e eseese le lapopoa mai le 16 inisi i le 24 inisi ma e lauiloa i tupulaga talavou.I lena taimi, o le faʻaofiina o taʻavale taʻavale bmx i luga o le auala i Netherlands na fanau mai ai le faʻamaumauga "I Soʻo se Aso Sa".O le ata tifaga o loʻo faʻaalia ai le manuia o le BMX i le uila afi o le 1970s ma le lauiloa o le BMX o se taʻaloga nai lo na o se mea e fiafia i ai.

4. Le mea fou o le uila afi i le 1970s

O le isi mea fou a Kalefonia o le uila mauga, lea na muamua faʻaalia i le 1970s ae e leʻi faia faʻateleina seia oʻo i le 1981. Na faia mo le tietie i luga o le auala poʻo le gaogao.O le uila afi na vave ona manuia, ma o le auala na tietie ai uila mauga na faʻamalosia ai aai e faia se igoa mo i latou lava e pei ona faʻamalosia ai tagata o loʻo nonofo i le taulaga e sosola ese mai lo latou siosiomaga ma faʻaosofia ai isi taʻaloga mataʻutia.O pasika mauga e sili atu ona sa'o le tulaga nofoa ma sili atu le taofi i luma ma tua.

5. 1970s-1990s: O le Maketi uila a Europa

I le vaitau o le 1970, ina ua sili atu le lauiloa o uila faʻafiafia, o uila mama e itiiti ifo i le 30 pauna le mamafa na amata ona avea ma faʻataʻitaʻiga autu faʻatau i luga o le maketi, ma faasolosolo malie ona faʻaaogaina mo tuuga.

O le kamupani gaosi Suetena o Itera na ia faia se uila vilivae e faia atoa i le palasitika, ma e ui lava ina leaga le faʻatau, ae o loʻo faʻatusalia ai se masaniga o mafaufauga.Nai lo lena, o le maketi uila uila a Peretania ua suia mai uila auala i uila mauga mauga uma, lea e sili atu ona lauiloa ona o lo latou gafatia.E oo atu i le 1990, o vaa folau e iai le mamafa ua lē toe iai.

新闻9

6. O le 1990s i le amataga o le 21st seneturi: le atinaʻeina o uila eletise

E le pei o uila masani, o le talaʻaga o uila eletise moni e faʻaopoopo i na o le 40 tausaga.I tausaga talu ai nei, ua maua ai le lauiloa fesoasoani eletise ona o le pa'ū o tau ma le faʻatupulaia o avanoa.Na fausia e Yamaha se tasi o faʻataʻitaʻiga muamua i le 1989, ma o lenei faʻataʻitaʻiga e foliga tutusa ma se uila eletise faaonaponei.

O le fa'atonuga o le eletise ma masini fa'aogaina i luga o uila uila na fausia i le 1990, ma na fausia ma fa'atau atu e le Vector Service Limited le ulua'i uila uila e ta'ua o le Zike i le 1992. O lo'o i ai se maa nichrome na fausia i totonu o le fa'avaa ma se afi maneta 850g.Ae ui i lea, o faʻatauga na matua leaga lava mo mafuaʻaga e le o manino, atonu ona o le taugata tele e gaosia.

Sefuluvalu, o le tula'i mai ma le fa'atuputeleina o uila eletise fa'aonaponei

I le 2001, na taʻutaʻua ai uila e fesoasoani i le eletise ma na maua ai foi isi igoa, e pei o uila fesoasoani, uila eletise, ma uila fesoasoani malosi.O le uila afi eletise (e-motorbike) e faʻatatau tonu i le faʻataʻitaʻiga ma le saoasaoa e sili atu i le 80 km / h.

I le 2007, o uila uila na manatu e maua ai le 10 i le 20 pasene o le maketi, ma o lea e tusa ma le 30 pasene.O se iunite fesoasoani eletise masani o loʻo i ai se maa toe faʻaaogaina mo le 8 itula o le faʻaogaina, ma le averesi mamao o le taʻavale o le 25-40 km i luga o le tasi maa ma le saoasaoa o le 36 km / h.I atunuu i fafo, o mopeds eletise e faʻavasegaina foi i tulafono faatonutonu, ma o faʻavasegaga taʻitasi e fuafua pe faʻapefea ona e faʻaaogaina ma pe e te manaʻomia se laisene avetaʻavale.

新闻11

7.le lauiloa o uila eletise faʻaonaponei

O le faʻaaogaina o uila uila ua vave faʻatupulaia talu mai le 1998. E tusa ai ma le China Bicycle Association, o Saina o le lalolagi sili lea ona gaosia uila eletise.I le 2004, na faʻatau atu e Saina le silia ma le 7.5 miliona uila eletise i le lalolagi atoa, faʻaluaina mai le tausaga talu ai.

E sili atu i le 210 miliona uila eletise o loʻo faʻaaogaina i Saina i aso uma, ma e faʻapea e faʻateleina i le 400 miliona i le isi 10 tausaga.I Europa, e sili atu i le 700,000 uila uila na faʻatau atu i le 2010, o se fuainumera na oʻo i le 2 miliona i le 2016. I le taimi nei, ua tuʻuina atu e le EU se 79.3% tau puipuiga i luga o oloa faaulufale mai a Saina o uila eletise e puipuia ai le au gaosi a le EU o loʻo faʻaaogaina Europa e avea ma latou. maketi autu.


Taimi meli: Apr-16-2022